16 mei 2024 Bekijk online
RULINGS&POLICY
Ontsluit rulings & kennisgroepstandpunten
Deze week zijn er 14 nieuwe samenvattingen van rulings gepubliceerd. Het betreft 5 advance tax rulings, 4 advance pricing agreements, 4 innovatiebox rulings, en 1 overige ruling.

Deze week 14 nieuwe rulings.

Ruling #1 betreft de afwezigheid van een vaste inrichting bij de verhuur van een bedrijfsmiddel op een vaste locatie, waar lokaal personeel wordt ingezet door de eigenaren voor onderhoud en waarborgen veiligheidsvoorschriften. De conclusie is dat er geen sprake is van een vaste inrichting in Nederland omdat de betrokkenheid van het personeel slechts ziet op het functioneren van het bedrijfsmiddel ten behoeve van de ondernemer die het bedrijfsmiddel gebruikt in zijn onderneming.

Ruling #2 betreft de afwezigheid van een vaste inrichting voor thuiswerkende werknemers. Aan de werknemers worden worden kantoorruimtes ter beschikking gesteld buiten het woonland. De medewerkers reizen een aantal keer per jaar naar het werkland. Ze werken uit persoonlijke voorkeur vanuit huis. De werkgever oeftent (verder) geen activiteiten uit in Nederland. De woningen staan niet ter beschikking aan de werknemers. De werknemers krijgen wel een standaarduitrusting en een internet vergoeding, maar krijgen geen additionel kosten vergoed. De werknemers sluiten niet gewoonlijk overeenkomsten af namens de werkgever. Conclusie: geen vaste inrichting(en).

Wat voor mij onduidelijk is, is of de feiten ertoe leiden dat er dat de woningen niet ter beschikking staan, of dat dat een op zich staande omstandigheid is. Indien het laatste, dan zijn al die andere omstandigheden slechts bladvulling.

Dank voor het lezen!

Advance Tax Rulings
Advance Tax Ruling
#7 | rul-20240507-apa-000005
X heeft een multilateraal verzoek ingediend om zekerheid vooraf te krijgen over verrekenprijzen voor de boekjaren 2011 tot en met 2019, aansluitend op een eerdere afspraak tot en met 2010. De aangiften vennootschapsbelasting zijn reeds ingediend. De bevoegde autoriteiten hebben overeenstemming bereikt over de arm’s-lengthbeloning voor de levering van goederen en diensten door vennootschappen van multinationale groep A aan de vennootschappen van multinationale groep B, inclusief X. Deze overeenstemming is vervolgens voor zover deze betrekking heeft op X uitgewerkt en geformaliseerd in een vaststellingsovereenkomst tussen de Belastingdienst en X. Partijen hebben voor 2011 vastgesteld dat voor de levering van goederen en diensten door vennootschappen van multinationale groep A aan vennootschappen van multinationale groep B, inclusief X een vergoeding uitgedrukt in bepaalde percentages van de relevante kosten en een bepaald bedrag per geproduceerde eenheid at arm’s-length is. Partijen hebben vastgesteld dat voor 2012 tot en met 2019 voor de levering van goederen en diensten door vennootschappen van multinationale groep A aan vennootschappen van multinationale groep B, inclusief X een transactional net margin uitgedrukt in een bepaald percentage van de omzet at arm's-length is. Dit is vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst met een looptijd van 1 januari 2011 tot en met 31 december 2019. Voor de volledigheid wordt opgemerkt dat de aangiften vennootschapsbelasting reeds zijn ingediend.
Lees meer...
#8 | rul-20240507-apa-000004
X heeft een multilateraal verzoek ingediend om zekerheid vooraf te krijgen over verrekenprijzen voor de boekjaren 2011 tot en met 2019, aansluitend op een eerdere afspraak tot en met 2010. De aangiften vennootschapsbelasting zijn reeds ingediend. De bevoegde autoriteiten hebben overeenstemming bereikt over de arm’s-lengthbeloning voor de levering van goederen en diensten door vennootschappen van multinationale groep A, inclusief X aan de vennootschappen van multinationale groep B. Daarnaast hebben de bevoegde autoriteiten overeenstemming bereikt over de at arm’s-lengthbeloning van de individuele vennootschappen van multinationale groep A, inclusief X. Deze overeenstemming is vervolgens voor zover deze betrekking heeft op X uitgewerkt en geformaliseerd in een vaststellingsovereenkomst tussen de Belastingdienst en X. Partijen hebben voor 2011 vastgesteld dat voor de levering van goederen en diensten door vennootschappen van multinationale groep A, inclusief X aan vennootschappen van multinationale groep B een vergoeding uitgedrukt in bepaalde percentages van de relevante kosten en een bepaald bedrag per geproduceerde eenheid at arm’s-length is. Partijen hebben vastgesteld dat voor 2012 tot en met 2019 voor de levering van goederen en diensten door vennootschappen van multinationale groep A, inclusief X aan vennootschappen van multinationale groep B een transactional net margin uitgedrukt in een bepaald percentage van de omzet at arm's-length is. Partijen hebben vastgesteld dat voor 2011 tot en met 2019 het toegerekende resultaat aan X op basis van de residual profit split methode at arm’s-length is. Dit is vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst met een looptijd van 1 januari 2011 tot en met 31 december 2019. Voor de volledigheid wordt opgemerkt dat de aangiften vennootschapsbelasting reeds zijn ingediend.
Lees meer...
Innovatiebox
Overige rulings

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je deze in het vervolg zelf direct ontvangen? Of wil je ook de nieuwsbrief met nieuwe kennisgroepstandpunten ontvangen? Abonneer via onderstaande knop!

Abonneer!
Uitschrijven   |   Beheer je abonnement


Copyright © 2023 Maurits Vedder. Alle rechten voorbehouden. Dit bericht bevat geen belastingadvies. Voor zover er standpunten worden ingenomen in berichten zijn dat de persoonlijke standpunten van de schrijver. Hetzelfde geldt voor spel- en stijlfouten, en stomme grappen.