14 maart 2024 Bekijk online
RULINGS&POLICY
Ontsluit rulings & kennisgroepstandpunten
Deze week zijn er 10 nieuwe samenvattingen van rulings gepubliceerd. Het betreft 6 advance tax rulings, 1 advance pricing agreement, 2 innovatiebox rulings, en 1 overige ruling.

Deze week 10 nieuwe rulings. Ruling #6 gaat (onder andere) over de misbruiktoets in de conditionele bronbelasting. Ruling #9 betreft de hybride regeling 12aa, eerste lid, onderdeel g, van de Wet op de Vennootschapsbelasting 1969 (dubbele aftrek van vergoedingen, betalingen, lasten of verliezen). Ruling #10 gaat over de inhouding van dividendbelasting in het kader van het verbod op extraterritoriale heffing. De afspraak komt overeen met deze eerdere ruling.

Dank voor het lezen!

Advance Tax Rulings
Advance Pricing Agreements
#7 | rul-20240312-apa-000007
X heeft een verzoek ingediend om zekerheid vooraf te krijgen over verrekenprijzen voor de boekjaren 2023 tot en met 2027, aansluitend op een eerdere afspraak tot en met 2022. Partijen hebben vastgesteld dat voor de distributieactiviteiten van X in Transactie 1 een transactional net margin uitgedrukt in een percentage van de omzet at arm's length is. Het percentage dat in de overeenkomst is gehanteerd valt binnen een interquartile range van resultaten van ongelieerde vergelijkbare partijen waarvan de lower quartile 1,8% bedraagt en de upper quartile 6,4%. In de vaststellingsovereenkomst is de mediaan gehanteerd. Partijen hebben vastgesteld dat voor de distributieactiviteiten van X in Transactie 2 een transactional net margin uitgedrukt in een percentage van de omzet at arm's length is. Het percentage dat in de overeenkomst is gehanteerd valt binnen een interquartile range van resultaten van ongelieerde vergelijkbare partijen waarvan de lower quartile 1,2% bedraagt en de upper quartile 4,2%. In de vaststellingsovereenkomst is de mediaan gehanteerd. Partijen hebben vastgesteld dat voor de verleende diensten door X in Transactie 3 een transactional net margin uitgedrukt in een percentage van de operationele kosten at arm's length is. Het percentage dat in de overeenkomst is gehanteerd valt binnen een interquartile range van resultaten van ongelieerde vergelijkbare partijen waarvan de lower quartile 4,4% bedraagt en de upper quartile 10,2%. In de vaststellingsovereenkomst is de mediaan gehanteerd. Partijen hebben vastgesteld dat voor de verleende diensten door X in Transactie 4 een transactional net margin uitgedrukt in een percentage van de operationele kosten at arm's length is. Het percentage dat in de overeenkomst is gehanteerd valt binnen een interquartile range van resultaten van ongelieerde vergelijkbare partijen waarvan de lower quartile 2,8% bedraagt en de upper quartile 7,9%. In de vaststellingsovereenkomst is de mediaan gehanteerd. Partijen hebben vastgesteld dat voor de verleende diensten door X in…
Lees meer...
Innovatiebox
Overige rulings

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je deze in het vervolg zelf direct ontvangen? Of wil je ook de nieuwsbrief met nieuwe kennisgroepstandpunten ontvangen? Abonneer via onderstaande knop!

Abonneer!
Uitschrijven   |   Beheer je abonnement


Copyright © 2023 Maurits Vedder. Alle rechten voorbehouden. Dit bericht bevat geen belastingadvies. Voor zover er standpunten worden ingenomen in berichten zijn dat de persoonlijke standpunten van de schrijver. Hetzelfde geldt voor spel- en stijlfouten, en stomme grappen.