20 juni 2024 Bekijk online
RULINGS&POLICY
Ontsluit rulings & kennisgroepstandpunten
Deze week zijn er 14 nieuwe samenvattingen van rulings gepubliceerd. Het betreft 6 advance tax rulings, 4 advance pricing agreements, 3 innovatiebox rulings, en 1 overige ruling.

Deze week 14 nieuwe samenvattingen.

Ruling #12 betreft de vraag of een entiteit feitelijk geleid wordt vanuit Nederland en daarom inwoner van Nederland is voor de Vennootschapsbelasting. Als ik het goed begrijp betreft het één bestuurder die gedeeltelijk vanuit huis werkt. Ik vind het een bijzondere ruling en vraag me af waarom dit verzoek überhaupt is gedaan. Het lijkt mij dat het verzoek samenhangt met ruling #2; thuiswerk-vi.

Dank voor het lezen!

Advance Tax Rulings
Advance Pricing Agreements
#10 | rul-20240618-apa-000002
X heeft een verzoek ingediend om zekerheid vooraf te krijgen over verrekenprijzen voor de boekjaren 2023 tot en met 2027, aansluitend op een eerdere afspraak tot en met 2022. In het geval het verkoopkantoor nog geen omzet realiseert, hebben Partijen vastgesteld dat voor de activiteiten die de lokale verkoopkantoren uitoefenen een transactional net margin uitgedrukt in een percentage van de kosten at arm’s-length is. Het gehanteerde percentage valt binnen een interquartile range van resultaten van ongelieerde partijen waarvan de lower quartile 3,6% bedraagt en de upper quartile 14,0%. Vanwege de specifieke feiten en omstandigheden is een percentage onder de mediaan in de vaststellingsovereenkomst gehanteerd. In het geval het verkoopkantoor wel omzet realiseert, hebben Partijen vastgesteld dat voor de activiteiten die de lokale verkoopkantoren uitoefenen een transactional net margin uitgedrukt in een percentage van de omzet at arm’s-length is. Het gehanteerde percentage valt binnen een interquartile range van resultaten van ongelieerde partijen waarvan de lower quartile 1,06% bedraagt en de upper quartile 4,18%. In het geval de kosten van het verkoopkantoor hoger zijn dan de omzet is in de vaststellingsovereenkomst een punt onder de mediaan gehanteerd. In het geval de omzet van het verkoopkantoor hoger is dan de kosten is in de vaststellingsovereenkomst de mediaan gehanteerd. Dit is vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst met een looptijd van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2027.
Lees meer...
Innovatiebox
Overige rulings

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je deze in het vervolg zelf direct ontvangen? Of wil je ook de nieuwsbrief met nieuwe kennisgroepstandpunten ontvangen? Abonneer via onderstaande knop!

Abonneer!
Uitschrijven   |   Beheer je abonnement


Copyright © 2023 Maurits Vedder. Alle rechten voorbehouden. Dit bericht bevat geen belastingadvies. Voor zover er standpunten worden ingenomen in berichten zijn dat de persoonlijke standpunten van de schrijver. Hetzelfde geldt voor spel- en stijlfouten, en stomme grappen.